JUBILEUMKOOR ZUIDHORN

JUBILEUMKOOR ZUIDHORN voor iedereen die van zingen houdt !

een nieuw jaar, nieuw repertoire!

Nu gaan we ons voorbereiden op het concert op 30 maart a.s. in Balk te Zuidhorn. Dat wordt een afwisselend concert met klassieke en populaire stukken, en medewerking van klezmergroep Mesjogge uit Assen, zowel tijdens als na het concert. We verheugen ons!

Trouwens, beste koorleden, kijk en luister eens naar de oefenmuziek. Vele stukken zijn daarin opgenomen en al die stukken zijn per stem te beluisteren, zodat elke noot per stemsoort precies kan worden meegezongen!!!

De eerste repetitie in 2019 was op 10 januari, meteen gevolgd door een open repetitie op 17 januari.
Er kwamen enkele belangstellenden meezingen, maar tot nieuwe leden leidde dat niet. En eigenlijk is elke repetitie een open repetitie; wie zin heeft om eens mee te zingen is altijd welkom!

Nog even terugkijken naar 2018.
Na het bruisende lustrumjaar 2017 leek 2018 een saai tussenjaar te worden. Immers, geen eigen concert, geen geplande optredens. Maar uiteindelijk werd het een heerlijk jaar met een optreden in De Ebbingepoort te Groningen, kort daarna gevolgd door een optreden in De Dilgt te Haren. En als ‘kers op de taart’ onze medewerking aan de Latijnse mis op 24 december in de St. Jozef-kathedraal te Groningen.
De hele breedte van ons repertoire bleek uit deze muzikale evenementen.

Op de foto: het lustrumconcert van 1 april 2017.
Voor films, zie op de pagina: koor/films concert 2017

Geluidsopnames p3 van de kerstconcerten 2017
1e deel 47 min.
2e deel 42 min.

Het Jubileumkoor vindt zijn oorsprong in de samenvoeging van het Zuidhorns Mannenkoor en het Dameskoor Zunobri en vele andere koren in omliggende dorpen. In 1992 vierde het dorp Zuidhorn zijn 600-jarig bestaan en in het kader daarvan werd een culturele commissie gevormd. Deze commissie deed een oproep in een plaatselijk krantje teneinde een zogenaamd gelegenheidskoor samen te stellen dat de feestelijkheden luister zou kunnen bijzetten. Om kort te gaan: uit alle dorpen van de gemeente kwamen meldingen binnen van mensen die hun medewerking wilden verlenen. En zo ontstond het Jubileumkoor Zuidhorn. Vanaf de oprichting tot nu behoren nog velen van de leden van toen tot het koor.

Het koor bestaat uit ca. 70 leden en voert o.l.v. dirigent Hans Eijsink met pianobegeleiding van Ines Heijkoop een hartverwarmend repertoire, met een gevarieerd liederen-aanbod: populair, klassiek en van alles daartussen. Elke donderdagavond repeteert het koor in een genoeglijke sfeer in zalencentrum Balk in Zuidhorn, van 19.45 tot 22.00 uur.